Mails not being delivered after "Release"

Bugs in eFa 4
Post Reply
alexanderbrix
Posts: 35
Joined: 20 Oct 2016 06:09

Mails not being delivered after "Release"

Post by alexanderbrix » 17 Mar 2020 10:02

Hi guys,
I have a new problem.

I received some mails today from a sender I know - but it keeps being listed as Spam (light red).
When I click on the message and choose "Release" the mail gets marked as "Released" but I don't get it.
What have I done wrong or misconfigured?

Thank you very much für any replies.

Alex
Attachments
2020-03-17 11_01_05-RDP-Manager.png
2020-03-17 11_01_05-RDP-Manager.png (28.53 KiB) Viewed 649 times

alexanderbrix
Posts: 35
Joined: 20 Oct 2016 06:09

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by alexanderbrix » 18 Mar 2020 09:02

Update:
I just changed the

Code: Select all

define('QUARANTINE_USE_SENDMAIL', true);
in

Code: Select all

/var/www/html/mailscanner/conf.php
back to 'false'. Now the mails will be delivered again but as an attachment.
If it is set tu 'true' there is no mail being delivered out of the quarantine...

User avatar
pdwalker
Posts: 1299
Joined: 18 Mar 2015 09:16

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by pdwalker » 20 Mar 2020 06:47

After you release a message, is there anything that shows up in your log files that could help us figure out what is happening?

alexanderbrix
Posts: 35
Joined: 20 Oct 2016 06:09

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by alexanderbrix » 20 Mar 2020 07:26

I just checked the logs and I could find the following:
Mar 20 08:17:47 mail postfix/smtp[58868]: 48kFV30P2wzC9J9: to=<<myname>@<ourdomain>.de>, relay=192.168.x.x[192.168.x.x]:25, delay=0.47, delays=0.44/0.03/0/0, dsn=5.6.7, status=bounced (SMTPUTF8 is required, but was not offered by host 192.168.x.x[192.168.x.x])
Mar 20 08:17:47 mail postfix/cleanup[57995]: 48kFV33gdTz4k18: message-id=<48kFV33gdTz4k18@<maildomain>>
So I checked Google and ran the both commands:

Code: Select all

sudo postconf smtputf8_enable=no
sudo postfix reload
It's working again :-)

Had there been any changes in the last update regarding this?

doggy101
Posts: 55
Joined: 21 May 2013 20:07
Location: Netherlands

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by doggy101 » 20 Mar 2020 10:49

I have a similar isue,

postfix/smtpd[5466]: NOQUEUE: reject: RCPT from localhost.xxxx.loc[127.0.0.1]: 450 4.1.8 <no-reply@EFAmailscanner4.xxxxxxx>: Sender address rejected: Domain not found; from=<no-reply@EFAmailscanner4.xxxxxxxx> to=<emailadress> proto=ESMTP helo=<localhost>
Mar 20 11:39:49 EFAmailscanner postfix/smtpd[5466]: disconnect from localhost.xxxx.loc[127.0.0.1] ehlo=1 mail=1 rcpt=0/1 rset=1 quit=1 commands=4/5
seems that the local server is not allowed to sent out mail.

MauriceW
Posts: 8
Joined: 10 Jan 2015 10:50

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by MauriceW » 26 Mar 2020 07:29

@doggy101 Your problem can be fixed by this: viewtopic.php?f=19&t=4178

doggy101
Posts: 55
Joined: 21 May 2013 20:07
Location: Netherlands

Re: Mails not being delivered after "Release"

Post by doggy101 » 13 Apr 2020 08:51

thanks, will have a look there

Post Reply