Search found 17 matches

by 1an3
17 Jun 2021 15:50
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

Hi Shawn will this fix for opendmarc make it into the repo for yum to get hold of? Not sure I have it in me to compile a patch etc unless there are noddy instructions.
by 1an3
17 Jun 2021 10:55
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

bizzare, my opendmarc was crashing all over the weekend and always restarted itself.

There is another way to do it in opendamrc.conf, where you can configure restart auto restart behaviour, max attempts, rates, etc.
by 1an3
17 Jun 2021 08:58
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

I did this, YMMV

Code: Select all

systemctl edit opendmarc
then paste in:

Code: Select all

[Service] Restart=always
by 1an3
17 Jun 2021 08:29
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

Nothing hit the repos as far as I know.

There are a couple of workarounds in the previous posts ^
Set opendmarc to auo-restart either in its own conf file or with systemctl
work out what IP Address[es] cause the crash and block them with firewall.
by 1an3
15 Jun 2021 05:24
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

I attempted to build an updated RPM with the new patch but I must not have all my dependencies sorted as I'm seeing a LOT of errors during the build. Has anyone had success with the patch? https://patch-diff.githubusercontent.com/raw/trusteddomainproject/OpenDMARC/pull/178.patch Sorry this sort of ...
by 1an3
14 Jun 2021 10:33
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

After trawling through logs from over the weekend, about a hundred instances of opendmarc failing, apart from the first couple, they all seem to immediately follow a connect from 1 ip, cortew3.mexicanafinanciero.com.mx[213.156.145.39], followed by an error in maillog can't read SMFIC_BODYEOB reply p...
by 1an3
12 Jun 2021 15:17
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

My Monday morning job (or tomorrow if I can’t sleep!) will be to check through the maillog to see if it’s a certain connection or action immediately before it dies. :x
by 1an3
12 Jun 2021 12:54
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

I appear to be automatically yumming updates on (gulp) and it’s installed what I suspect you got. Seems to be working but I haven’t checked /log/messages to see if opendmarc is dying.
by 1an3
11 Jun 2021 16:46
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

I have used systemctl to auto recover it

systemctl edit opendmarc then paste in:
[Service] Restart=always
by 1an3
10 Jun 2021 20:30
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

Same - that’s my fix. It just feels strange that the only thing to have changed is that opendmarc has recently updated. Maybe now only a specific circumstance has found a bug. Like fastly :)
by 1an3
10 Jun 2021 18:13
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

Re: opendmarc.service failed - kills mailscanner?

I don’t *think* I have dns recursion enabled, as when I did I couldn’t lookup my relays/smarthost and I wasn’t clever enough to fix it. :)

Fingers crossed it’s been stable since 7.30 this morning, it initially died half 11 last night , then I fixed it at 5.15 and a couple of times afterwards.
by 1an3
10 Jun 2021 06:40
Forum: 4.x Bugs
Topic: opendmarc.service failed - kills mailscanner?
Replies: 41
Views: 1186

opendmarc.service failed - kills mailscanner?

Hi Overnight and a few times this morning my efa box has died - maillog shows 4.7.1 please try later to all connection attempts. This is logged in /var/log/messages Jun 9 23:37:51 Hyena kernel: opendmarc[23006]: segfault at 0 ip 00007f19a91b34a5 sp 00007f19a6c1c1a8 error 4 in libc-2.17.so[7f19a90720...
by 1an3
14 May 2021 14:51
Forum: Discussion
Topic: Error on fresh install
Replies: 9
Views: 1534

Re: Error on fresh install

I must've done something stupid to my server, I rebuilt it , minimal install, allowed it to talk out to anywhere on any port and it works. My bad. :roll:
by 1an3
13 May 2021 15:17
Forum: Discussion
Topic: Error on fresh install
Replies: 9
Views: 1534

Re: Error on fresh install

Are you blocking DNS, by chance? Confirmed not blocking DNS - have allowed $server to be able to talk to the outside to world to everywhere on everything. Checked FW logs and it's talking DNS so it's not that Yesterday I seemed to get further but today I am stuck at the Razor error again [eFa] - Co...
by 1an3
11 May 2021 09:06
Forum: Discussion
Topic: Error on fresh install
Replies: 9
Views: 1534

Re: Error on fresh install

Don't think so?

nslookup www.google.com 8.8.8.8

returns 142.250.178.3 etc etc
by 1an3
07 May 2021 13:45
Forum: Discussion
Topic: Error on fresh install
Replies: 9
Views: 1534

Re: Error on fresh install

Further info - I reverted my snap to the server-built stage. ran sudo systemctl enable NetworkManager install eFa "sudo su" "curl -sSL https://install.efa-project.org | bash" reboot login as root, run the configure. same error nextserver: Bootstrap discovery failed. Giving up nextserver: Bootstrap d...
by 1an3
07 May 2021 13:10
Forum: Discussion
Topic: Error on fresh install
Replies: 9
Views: 1534

Re: Error on fresh install

Hi
With apologies for replying to a thread from a few months ago, but I've just hit this same issue.

Attempted the workaround with the command "sudo systemctl enable NetworkManager" then reboot and login as root to start the config off again, but it still fails.

Am I doing something wrong?

Ian