Use multiple recipient delimiters

Questions and answers about how to do stuff
Post Reply
Mr. Happy
Posts: 42
Joined: 03 Jan 2014 17:07

Use multiple recipient delimiters

Post by Mr. Happy » 12 Sep 2020 15:27

Currently the + is working as a delimiter, but I would like to use bot + and -.
The reason is that not every company I want a different mailaddress for supports the +.
The issue is I can't get the +- or minus to work.
With only the + it works.
With the +- it only works for +.
With the - it fails.
In the maillog it prints

Code: Select all

Recipient address rejected: undeliverable address: No user at this address
I did restart Postfix after each time I changed the delimiter and after that I sent a testmail.
What am I missing??

smyers119
Posts: 93
Joined: 29 Nov 2019 11:36

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by smyers119 » 12 Sep 2020 16:50

Why are you messing with the recipient delimiter at the spam gateway level? That sounds like a job for the Mail Server, the spam gateway should just be passing it on as it is.

Mr. Happy
Posts: 42
Joined: 03 Jan 2014 17:07

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by Mr. Happy » 12 Sep 2020 16:54

smyers119 wrote:
12 Sep 2020 16:50
Why are you messing with the recipient delimiter at the spam gateway level? That sounds like a job for the Mail Server, the spam gateway should just be passing it on as it is.
'Cause I' m also using recipient filtering at efa....

smyers119
Posts: 93
Joined: 29 Nov 2019 11:36

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by smyers119 » 12 Sep 2020 16:58

Did you check what version postfix is running. It only supports multiple delimiters in 2.11 and later

Mr. Happy
Posts: 42
Joined: 03 Jan 2014 17:07

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by Mr. Happy » 12 Sep 2020 17:02

smyers119 wrote:
12 Sep 2020 16:58
Did you check what version postfix is running. It only supports multiple delimiters in 2.11 and later
According to

Code: Select all

postconf mail_version
I have

Code: Select all

mail_version = 3.4.8

smyers119
Posts: 93
Joined: 29 Nov 2019 11:36

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by smyers119 » 12 Sep 2020 17:07

If that is not the problem then post the log, maybe "propagate_unmatched_extensions" is messing you up? (if its even configured) (I don't have eFa in front of me to investigate myself)

Mr. Happy
Posts: 42
Joined: 03 Jan 2014 17:07

Re: Use multiple recipient delimiters

Post by Mr. Happy » 12 Sep 2020 19:59

smyers119 wrote:
12 Sep 2020 17:07
If that is not the problem then post the log, maybe "propagate_unmatched_extensions" is messing you up? (if its even configured) (I don't have eFa in front of me to investigate myself)
I don't know what was the matter, but I rebooted the vm and now it works fine... :o
Thanks..

Post Reply