I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Questions and answers about how to do stuff
Post Reply
ercan412
Posts: 3
Joined: 13 May 2020 11:08

I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by ercan412 » 13 May 2020 11:25

Hi,

Please check my reddit post first.

https://www.reddit.com/r/sysadmin/comme ... _for_mass/

After some resarching I've decided to use eFa between webmin/virtualmin SMTP to SMTP relay server. I've tried couple different things but it didn't worked.
Maillog(red's are smtp relay server):
Image

This is what I've imagined.
Image

Can anyone tell me which steps I need to follow in order to get this worked. I'll reinstall eFa.

User avatar
darky83
Site Admin
Posts: 537
Joined: 30 Sep 2012 11:03
Location: eFa
Contact:

Re: I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by darky83 » 13 May 2020 15:59

So you only want to use eFa for outbound filtering but it must be send to a different relay host? (no incoming traffic?)

Than the only thing you should do is configure your outbound mail relay and grant your mailserver relay access nothing more..

in eFa-Configure option 7 (Mail Settings) -> option 1( Outbound mail relay)
And there configure your local mailserver IPs
and then in eFa-Configure option 7 (Mail Settings) -> option 2(Outbound smarthost) enable your smarthost IP to which it should send all mail and that is it.

But my primary question would be why you want to do it this way, it is a bit 'weird' to create a setup like this..
(can't really see the use case for it..)
Version eFa 4.x now available!

User avatar
pdwalker
Posts: 1250
Joined: 18 Mar 2015 09:16

Re: I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by pdwalker » 14 May 2020 09:41

Also, considering how much mail your system seems to be pushing, your EFA instance is going to have to be really beefy.

Let us know if you get things working.

ercan412
Posts: 3
Joined: 13 May 2020 11:08

Re: I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by ercan412 » 21 May 2020 12:34

darky83 wrote:
13 May 2020 15:59
What I should write at this screen regarding to this scenario?
Image

ercan412
Posts: 3
Joined: 13 May 2020 11:08

Re: I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by ercan412 » 21 May 2020 14:26

Well, It didn't work. I've explained why I want to use eFa like this at my reddit post.

Code: Select all

May 21 17:17:39 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: CONNECT from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; proto=SMTP
May 21 17:17:39 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: EHLO from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; proto=SMTP helo=<mailer.*****************>
May 21 17:17:39 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: MAIL from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; from=<test@*****************.com> proto=ESMTP helo=<mailer.*****************>
May 21 17:17:39 efa postfix/smtpd[5121]: disconnect from mailer.*****************[192.168.2.53] ehlo=1 starttls=0/1 mail=0/1 rcpt=0/1 data=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/7
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: connect from mailer.*****************[192.168.2.53]
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: warning: connect to Milter service inet:localhost:8893: Connection refused
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: CONNECT from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; proto=SMTP
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: EHLO from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; proto=SMTP helo=<mailer.*****************>
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: NOQUEUE: milter-reject: MAIL from mailer.*****************[192.168.2.53]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; from=<test@*****************.com> proto=ESMTP helo=<mailer.*****************>
May 21 17:17:54 efa postfix/smtpd[5121]: disconnect from mailer.*****************[192.168.2.53] ehlo=1 starttls=0/1 mail=0/1 rcpt=0/1 data=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/7

User avatar
shawniverson
Posts: 3087
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Indianapolis, Indiana USA
Contact:

Re: I can't get eFa worked between backend mail server and relay.

Post by shawniverson » 22 May 2020 12:05

What is the status of your milter?

Code: Select all

systemctl -l status msmilter
Version eFa 4.0.2 now available!

Post Reply