EFA 4 beta

Testing of eFa 4
Woger
Posts: 60
Joined: 15 Mar 2017 10:54

EFA 4 beta

Post by Woger » 03 Jan 2019 10:08

I saw a beta version of EFA 4 for download on github :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
I would like to test an installation but how stable is it? I can only test if mails are going through the system. I am running 2 instances at the moment. The primary gets 98% of all the mail en the secondary the rest. That is mainly (95%) spam, so maybe I can change that one for a EFA 4 beta? Or is it to early?

Thanks for the hard work an amazing product! :clap: :clap:

Roger

Woger
Posts: 60
Joined: 15 Mar 2017 10:54

Re: EFA 4 beta

Post by Woger » 03 Jan 2019 12:32

I set up a vps with CentOS7 and tried to install from github. But after a while I get this error:
--------------------------------------------------------------------
++ wget -q -O - https://composer.github.io/installer.sig
+ EXPECTED_SIGNATURE=93b54496392c062774670ac18b134c3b3a95e5a5e5c8f1a9f115f203b75bf9a129d5daa8ba6a13e2cc8a1da0806388a8
+ php -r 'copy('\''https://getcomposer.org/installer'\'', '\''composer-setup.php'\'');'
/var/tmp/rpm-tmp.JPC7nM: line 47: php: command not found
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.JPC7nM (%install)

RPM build errors:
Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.JPC7nM (%install)
[root@mailgateway3 build]# php -v
-bash: /usr/bin/php: No such file or directory
--------------------------------------------------------------------
It can't find php. Installing it manually errors out the install script.

Thanks,
Roger

EDIT:
I added php72u-cli to the devbuild.sh script anfd now it installed correctly. Going to check it further.

mac.linux.free
Posts: 28
Joined: 31 May 2015 20:37

Re: EFA 4 beta

Post by mac.linux.free » 04 Jan 2019 20:31

Hi Shawn,

is there a way to install V4 on LXC..would be great to test on my LXC Hosts.

Thx
Mac

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 05 Jan 2019 18:39

mac.linux.free wrote:
04 Jan 2019 20:31
Hi Shawn,

is there a way to install V4 on LXC..would be great to test on my LXC Hosts.

Thx
Mac
eFa4 will not build in LXC yet. It currently expects SELinux to be enabled, which is not namespaced, so it will not install properly and fail.

When I do tackle LXC support, I am going to have to create a separate build just for LXC.
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

mac.linux.free
Posts: 28
Joined: 31 May 2015 20:37

Re: EFA 4 beta

Post by mac.linux.free » 06 Jan 2019 13:16

would be really nice since I have most of my vms ported to lxc.

mac.linux.free
Posts: 28
Joined: 31 May 2015 20:37

Re: EFA 4 beta

Post by mac.linux.free » 19 Jan 2019 16:09

Hi all,

is RC1 now LXC capable?

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 19 Jan 2019 18:12

mac.linux.free wrote:
19 Jan 2019 16:09
Hi all,

is RC1 now LXC capable?
Testing it now....adding some logic to exclude selinux stuff to see how well it does...
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 19 Jan 2019 19:47

LXC building is passing now :D
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

Alleyviper
Posts: 68
Joined: 16 Oct 2018 05:55
Location: Portugal

Re: EFA 4 beta

Post by Alleyviper » 19 Jan 2019 22:47

Hi there,

Is there a no KS Install like on 3.0.2.6?. My provider only allows this way :naughty:

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 19 Jan 2019 22:51

Alleyviper wrote:
19 Jan 2019 22:47
Hi there,

Is there a no KS Install like on 3.0.2.6?. My provider only allows this way :naughty:
Yes, there is.

Code: Select all

wget https://dl.efa-project.org/build/4/build.bash
chmod +x build.bash
sudo ./build.bash testing
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

Alleyviper
Posts: 68
Joined: 16 Oct 2018 05:55
Location: Portugal

Re: EFA 4 beta

Post by Alleyviper » 19 Jan 2019 23:49

Hi Shawn,

Just reinstalled a new clean centos 7 and devbuild.sh....but....


[ ~]$ sudo tail -f /var/log/maillog
Jan 19 23:45:03 mx2 root[15138]: MSMilter started
Jan 19 23:45:04 mx2 postfix/pickup[14144]: 43hvYr5zLNz1qrWy: uid=0 from=<root>
Jan 19 23:45:04 mx2 postfix/cleanup[14148]: 43hvYr5zLNz1qrWy: message-id=<43hvYr5zLNz1qrWy@domain.tld>
Jan 19 23:45:04 mx2 postfix/qmgr[14143]: 43hvYr5zLNz1qrWy: from=<root@domain.tld>, size=495, nrcpt=1 (queue active)
Jan 19 23:45:05 mx2 postfix/smtp[14150]: 43hvYr5zLNz1qrWy: to=<email@domain.tld>, relay=email.domain.tld[80.211.85.55]:25, delay=0.56, delays=0.01/0/0.44/0.1, dsn=2.0.0, status=sent (250 OK id=1gl0IR-0002DJ-0D)
Jan 19 23:45:05 mx2 postfix/qmgr[14143]: 43hvYr5zLNz1qrWy: removed
Jan 19 23:45:24 mx2 postfix/postqueue[15171]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Jan 19 23:45:55 mx2 postfix/postqueue[15200]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Jan 19 23:46:26 mx2 postfix/postqueue[15350]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Jan 19 23:46:56 mx2 postfix/postqueue[15623]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 20 Jan 2019 00:02

Oh, crud, I need to update the devbuild.sh script! :oops: :oops: :oops:
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 20 Jan 2019 00:09

Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

henk
Posts: 375
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by henk » 20 Jan 2019 09:36

Just installed the beta. Watching the install is impressive :clap:

I just post every step I did, some of them are no show stopper. ( the mysql changes or the proposal for defaults)

When using the devbuild,

The first time I cloned in /root/scripts and got the following error after the packages installed.
error: failed to stat /root/v4/rpmbuild/SPECS/postfix_eFa-3.3.0.spec: No such file or directory

Second try, cloned in /root

[eFa] Generating Apache and postfix self-signed cert
Generating a 2048 bit RSA private key
.......................................+++
....+++
writing new private key to '../private/localhost.key'
-----
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mailscanner.service to /usr/lib/systemd/system/mailscanner.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/postfix.service to /usr/lib/systemd/system/postfix.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mariadb.service to /usr/lib/systemd/system/mariadb.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/crond.service to /usr/lib/systemd/system/crond.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/clamd@scan.service to /usr/lib/systemd/system/clamd@scan.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/sqlgrey.service to /usr/lib/systemd/system/sqlgrey.service.
Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/unbound.service to /usr/lib/systemd/system/unbound.service.
Failed to execute operation: No such file or directory
[eFa] - Error initializing system! Please try again...

error Failed to reload mariadb.service: Job type reload is not applicable for unit mariadb.service.
See system logs and 'systemctl status mariadb.service' for details.


This will not halt the script, but reload should be restart as mariadb doesnt support reload should be systemctl restart mariadb

/rpmbuild/SOURCES/eFa-base-4.0.0/eFa/eFa-Commit:473:

sed -i "/^\[mysqld\]/ a\tmpdir = /var/lib/mysql/temp" /etc/my.cnf.d/mariadb-server.cnf
systemctl reload mariadb
Change to
sed -i "/^\[mysqld\]/ a\tmpdir = /var/lib/mysql/temp" /etc/my.cnf.d/mariadb-server.cnf
systemctl restart mariadb
==================================

So I switched to inst.ks=http://dl.efa-project.org/build/4/kstesting.cfg

after the init the script crashed. it could not find /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens192
so i copyed the ifcfg ifname to /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens192

cp /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eno16780032 /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens192

It can be related to the fact that I use static dhcp for the lan interface. Not sure about that.
As I like the 'normal' eth(x) interface names, all my servers have this enabled in /etc/default/grub

Code: Select all

cat /etc/default/grub

Code: Select all

GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR="$(sed 's, release .*$,,g' /etc/system-release)"
GRUB_DEFAULT=saved
GRUB_DISABLE_SUBMENU=true
GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console"
#GRUB_CMDLINE_LINUX="crashkernel=auto rd.lvm.lv=vg_00/lv_root rd.lvm.lv=vg_00/lv_swap rhgb quiet"
GRUB_CMDLINE_LINUX="crashkernel=auto rd.lvm.lv=vg_00/lv_root rd.lvm.lv=vg_00/lv_swap net.ifnames=0 biosdevname=0"
GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"

Code: Select all

grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
reboot

Mysql: max_open_files to more than 1024

Code: Select all

systemctl status mariadb.service
● mariadb.service - MariaDB 10.1 database server
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/mariadb.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Sat 2019-01-19 23:01:49 CET; 14min ago
Main PID: 5582 (mysqld)
Status: "Taking your SQL requests now..."
CGroup: /system.slice/mariadb.service
└─5582 /usr/libexec/mysqld --basedir=/usr

Jan 19 23:01:45 xx.lan systemd[1]: Starting MariaDB 10.1 database server...
Jan 19 23:01:47 xx.lan mysql-prepare-db-dir[5449]: Database MariaDB is probably initialized in /var/lib/mysql already, nothing is done.
Jan 19 23:01:47 xx.lan mysql-prepare-db-dir[5449]: If this is not the case, make sure the /var/lib/mysql is empty before running mysql-prepare-db-dir.
Jan 19 23:01:47 xx.lan mysqld[5582]: 2019-01-19 23:01:47 139804821674240 [Note] /usr/libexec/mysqld (mysqld 10.1.35-MariaDB) starting as process 5582 ...
Jan 19 23:01:47 xx.lan mysqld[5582]: 2019-01-19 23:01:47 139804821674240 [Warning] Could not increase number of max_open_files to more than 1024 (request: 4182)
Jan 19 23:01:49 xx.lan systemd[1]: Started MariaDB 10.1 database server.

Fix:

Code: Select all

mkdir /etc/systemd/system/mariadb.service.d
vi /etc/systemd/system/mariadb.service.d/limit.conf

Code: Select all

[Service]
LimitNOFILE=infinity

Code: Select all

sudo systemctl daemon-reload
To setup mysql I also changed the server.cnf
mariadb will resize automatic, no need for manual actions

Code: Select all

vi /etc/my.cnf.d/mariadb-server.cnf
in section:
[mariadb-10.1]

Code: Select all

bind-address = 127.0.0.1
innodb-defragment = 1
innodb_buffer_pool_instances = 1
innodb_buffer_pool_size = 1G
innodb_file_per_table = 1
innodb_log_buffer_size = 32M
innodb_log_file_size = 125M
join_buffer_size = 512K
key_cache_segments = 4
max_allowed_packet = 16M
max_heap_table_size = 32M
query_cache_size = 0M
query_cache_type = OFF
read_buffer_size = 2M
read_rnd_buffer_size = 1M
skip-external-locking
skip-host-cache
sort_buffer_size = 4M
thread_cache_size = 16
tmp_table_size = 32M

Code: Select all

systemctl restart mariadb.service
To limit the dcc logfiles from dcc, move maintenance job to daily cron
Copy dcc cron to daily cron ( better move)

Code: Select all

cp -a /etc/cron.monthly/cron-dccd /etc/cron.daily/cron-dccd
proposal: enable software versions by default in Gui

vi /var/www/html/mailscanner/conf.php

Code: Select all

// Show Software Version tab (only Admins can see it).
//define('SHOW_SFVERSION', false);
define('SHOW_SFVERSION', true);
2019-01-20 00_09_17-MailWatch and MailScanner Version information.png
2019-01-20 00_09_17-MailWatch and MailScanner Version information.png (61.38 KiB) Viewed 1464 times
default install mysqltuner to check mysq

Code: Select all

mkdir /root/scripts
cd /root/scripts
wget http://mysqltuner.pl/ -O mysqltuner.pl
Create .my.cnf in /root to be able to login without typing password for mysql every time

Code: Select all

[client]
user=root
password=<<EFA MYSQLPASSWORD>>
unbound-1 ( resolv local network)
Need to check unbound, as only external hosts are resolved.

todo: Check log messages

/var/log/maillog
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/smtp[6906]: 43hvBF6Lnpzc7bd: to=<xxr@private.lan>, relay=none, delay=0.25, delays=0.12/0.09/0.04/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=xx.lan type=AAAA: Host not found)
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/cleanup[6886]: 43hvBG0lnQzc7bf: message-id=<43hvBG0lnQzc7bf@xx.lan>
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/qmgr[5940]: 43hvBG0lnQzc7bf: from=<>, size=2602, nrcpt=1 (queue active)
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/bounce[6927]: 43hvBF6Lnpzc7bd: sender non-delivery notification: 43hvBG0lnQzc7bf
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/qmgr[5940]: 43hvBF6Lnpzc7bd: removed
Jan 20 00:28:06 xxpostfix/smtp[6906]: 43hvBG0lnQzc7bf: to=<root@xx.lan>, relay=none, delay=0.04, delays=0.03/0/0/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=xx.lan type=AAAA: Host not found)

Jan 20 00:31:20 xxpostfix/master[5886]: daemon started -- version 3.3.0, configuration /etc/postfix
Jan 20 00:31:20 xxMSMilter[5526]: MSMilter Daemon starting...
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Reading configuration file /etc/MailScanner/MailScanner.conf
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Reading configuration file /etc/MailScanner/conf.d/README
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Could not read directory /var/spool/MailScanner/incoming/Locks
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Error in configuration file line 3142, directory /var/spool/MailScanner/incoming/Locks for lockfiledir does not exist (or is not readable)
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Read 868 hostnames from the phishing whitelist
Jan 20 00:31:21 xxMSMilter[5526]: Read 5807 hostnames from the phishing blacklists

[root@xxlog]# ls -la /var/spool/MailScanner/incoming/Locks
total 4
drwxr-xr-x. 2 root postfix 200 Jan 20 00:31 .
drwxrwx---. 9 root mtagroup 220 Jan 20 00:32 ..
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 avgBusy.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 bitdefenderBusy.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 48 Jan 20 00:05 clamavBusy.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 f-secureBusy.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 genericBusy.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 MS.bayes.rebuild.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 20 00:31 MS.bayes.starting.lock
-rw-rw----. 1 postfix postfix 0 Jan 19 22:58 sophosBusy.lock

/var/log/httpd/error_log
[Sun Jan 20 00:27:28.834271 2019] [mpm_prefork:notice] [pid 5403] AH00163: Apache/2.4.35 (IUS) OpenSSL/1.0.2k-fips PHP/7.2.14 configured -- resuming normal operations
[Sun Jan 20 00:27:28.834322 2019] [core:notice] [pid 5403] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
[Sun Jan 20 00:30:37.057934 2019] [mpm_prefork:notice] [pid 5403] AH00170: caught SIGWINCH, shutting down gracefully
[Sun Jan 20 00:31:17.773486 2019] [core:notice] [pid 5388] SELinux policy enabled; httpd running as context system_u:system_r:httpd_t:s0
[Sun Jan 20 00:31:17.849310 2019] [suexec:notice] [pid 5388] AH01232: suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Sun Jan 20 00:31:18.017364 2019] [http2:warn] [pid 5388] AH10034: The mpm module (prefork.c) is not supported by mod_http2. The mpm determines how things are processed in your server. HTTP/2 has more demands in this regard and the currently selected mpm will just not do. This is an advisory warning. Your server will continue to work, but the HTTP/2 protocol will be inactive.

see http://httpd.apache.org/docs/current/mpm.html

/var/log/httpd/ssl_error_log

[Sun Jan 20 00:31:18.017053 2019] [ssl:warn] [pid 5388] AH01906: xx.lan:443:0 server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
[Sun Jan 20 00:31:18.017094 2019] [ssl:warn] [pid 5388] AH01909: xx.lan:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Sun Jan 20 01:02:43.246630 2019] [php7:warn] [pid 5668] [client xx.xx.11.220:56193] PHP Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /var/www/html/mailscanner/logout.php on line 40, referer: https://xx.lan/mailscanner/sf_version.php
[Sun Jan 20 01:03:46.564369 2019] [php7:warn] [pid 5668] [client xx.xx.11.220:56200] PHP Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /var/www/html/mailscanner/logout.php on line 40, referer: https://xx.lan/mailscanner/sf_version.php

jamerson
Posts: 119
Joined: 19 Aug 2017 18:57
Location: kaaskop

Re: EFA 4 beta

Post by jamerson » 20 Jan 2019 15:07

Last night I have been working with shaw on the v4.
It’s configured and running now.
The issue now is when someone send us a email we get this error
emote Server returned '554 5.7.1 <juliene@gmail.com>: Relay access denied'

What could be the cause ?
Version eFa 4.0.0 RC1 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

henk
Posts: 375
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by henk » 20 Jan 2019 15:34

did you have a look at https://www.howtoforge.com/community/th ... 7-1.72415/
and see the ssl log in my previous post about the CA
As I still need to have a look at unbound, did you have unbound working corectly, resolving local hosts? or do you use IP adressses?

jamerson
Posts: 119
Joined: 19 Aug 2017 18:57
Location: kaaskop

Re: EFA 4 beta

Post by jamerson » 20 Jan 2019 16:01

Hi Henki am using IP of the EfA as smart host using IP.
What you mean using IP or host ?
Version eFa 4.0.0 RC1 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 20 Jan 2019 16:06

Hi henk,

Thank you very much for testing this. I have updated the testing status with your feedback and am working through the issues.

After I make some changes, would you be willing to give the test build another try? I am concerned about the missing network-scripts after you run through setup. Did you set 'net.ifnames=0 ' before or after running through setup?

Unbound split DNS support is a todo. If you are using recursion, you have to add an additional forward for internal domains manually or update the hosts file.
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

henk
Posts: 375
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by henk » 20 Jan 2019 17:25

Hi Shawn,

Sure, see efa build beats tv and I learn something at the same time. :)

Installing with git clone and the build script on a Centos 7 minimal template, ( having 'net.ifnames=0 ' in the boot options already) didn't work as mentioned before.

With the kickstart script install I forgot to enter the 'net.ifnames=0' , next time I will use somthing like "net.ifnames=0 biosdevname=0 inst.ks=http://dl.efa-project.org/build/4/kstesting.cfg"

I did set 'net.ifnames=0 ' before running the efa-configure script. (so login and exit configure efa for the first time.

Kinda strange: the efa configure sets the ip eth(x) or ens(x) in the networking script directory, with bootpro=none. The question is why is the new interface generated after reboot?

The static dhcp:
I use pfsense to set a Static ip thru DHCP, based on mac address, but since I installed from a kickstart script in the boot options from a centos 7 minimal ISO, the Ip address assigned was the correct one ( as defined in the pfsense DHCP server).
However, the dns entry (127.0.0.1) in the dhcp server on pfsense must be removed, so the default dns servers are used during install and configure. When efa is ready ( unbound working) the 127.0.0.1 entry is added again.
2019-01-20 18_07_58 DHCP Server_ LAN_ Edit Static Mapping.png
2019-01-20 18_07_58 DHCP Server_ LAN_ Edit Static Mapping.png (52.68 KiB) Viewed 1437 times
I do use recursion and I will report back the changes versus the unbound used in efa3.

henk
Posts: 375
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by henk » 20 Jan 2019 17:34

Hi jaimersoni,

If you use recursion, did you enter ipadress in the efa configure or fqdn for the mailserver?
My mailserver is on the internal network, and unbound needs some additional configuration to be able to resolve internal hosts. ( see maillog)

jamerson
Posts: 119
Joined: 19 Aug 2017 18:57
Location: kaaskop

Re: EFA 4 beta

Post by jamerson » 20 Jan 2019 17:39

i have got mine fixed, it had nothing to do with the build or something.
i've configured the mail setting with the wrong domain which caused the domain to be reject.
so far so good, the efa is running fine now.
@henk thank you so much for pointing me to this, i didn't had the mail server IP/FQDN on the mailsetting now its working
Version eFa 4.0.0 RC1 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

henk
Posts: 375
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by henk » 20 Jan 2019 18:53

Did you use the kickstart script or the git clone - devbuild?

Didyou enable IPV6? I don't. aka Mysql/postfix/dovecot/unbound should also only use IPv4. (ipv6 disabled depending on the efa-configure)

If you check the logs I mentioned before, there are no issues?

User avatar
shawniverson
Posts: 2782
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: EFA 4 beta

Post by shawniverson » 20 Jan 2019 21:30

@henk

Testing repo has been updated, please feel free to test again.
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

Alleyviper
Posts: 68
Joined: 16 Oct 2018 05:55
Location: Portugal

Re: EFA 4 beta

Post by Alleyviper » 20 Jan 2019 22:32

Hi there,

I have a VM waiting on a cloud provider and Will have another go on it.

Report as soon as I can.

Alleyviper
Posts: 68
Joined: 16 Oct 2018 05:55
Location: Portugal

Re: EFA 4 beta

Post by Alleyviper » 20 Jan 2019 23:04

Hi there,

Using devbuild.sh, at the end of the installation

Complete!
error: failed to stat /root/v4/rpmbuild/SPECS/postfix_eFa-3.3.0.spec: No such file or directory
[root@mx2 scripts]#

Post Reply