change the IP address of your EFA box

Questions and answers about how to do stuff
Post Reply
bbrendon
Posts: 27
Joined: 10 Nov 2012 00:17

change the IP address of your EFA box

Post by bbrendon » 10 Nov 2012 02:42

Yea. Real simple ..but this one wasted 20 minutes :)

1. modify /etc/network/interfaces with the changed IP.
2. modify /etc/hosts with the changed IP
3. ifdown eth0; ifup eth0
4. done.

If you don't do step #2 and setup your hosts file correctly, rabbitmq-server is going to hang when you start or stop the service/daemon. aka: no fun rebooting.

User avatar
darky83
Site Admin
Posts: 529
Joined: 30 Sep 2012 11:03
Location: eFa
Contact:

Re: change the IP address of your EFA box

Post by darky83 » 17 Nov 2012 21:32

I am going to try to add these kind of things in the EFA-Configure bash script, already made a start on it:

Image
Image
E.F.A 3.0.2.6 update released

frderi
Posts: 8
Joined: 20 Dec 2012 12:35

Re: change the IP address of your EFA box

Post by frderi » 20 Dec 2012 14:14

Any progress on this yet? If you haven't have the time I could whip up something similar.

User avatar
darky83
Site Admin
Posts: 529
Joined: 30 Sep 2012 11:03
Location: eFa
Contact:

Re: change the IP address of your EFA box

Post by darky83 » 20 Dec 2012 15:29

Most is already working, due to the busy December month I have not had allot of time to spend on this as I would like to but it is pretty much working, I am currently adding extra functionality like the option to enable/disable greylisting.

You can already test out by downloading the new configure script from github: https://github.com/darky83/EFA/blob/mas ... igure.bash
E.F.A 3.0.2.6 update released

perforator
Posts: 8
Joined: 01 Aug 2013 09:17

Re: change the IP address of your EFA box

Post by perforator » 01 Aug 2013 15:04

Hello!
Glad to find this offspring of ESVA!!! :)

Is this tool to rename host /change IP etc. working now? I see it's included in the VM.

Best regards
Erik

User avatar
darky83
Site Admin
Posts: 529
Joined: 30 Sep 2012 11:03
Location: eFa
Contact:

Re: change the IP address of your EFA box

Post by darky83 » 01 Aug 2013 22:08

Hi Erik,

Yep from version 0.3 you can use EFA-Configure to change most items.
with each release I will try to add more and more features to EFA-Configure to make configuration more simple.
E.F.A 3.0.2.6 update released

Post Reply