clamd just keeps dying

General eFa discussion
Post Reply
Stuart
Posts: 7
Joined: 28 Apr 2016 00:56

clamd just keeps dying

Post by Stuart » 05 Apr 2019 05:07

Hi,

Our server is unable to process mail, as clamd keeps dying.

Code: Select all

service clamd status
shows

Code: Select all

clamd dead but subsys locked
Removing the lock and restarting the services allows a few emails through, before dying again.

EFA version 3.0.2.6 (Downloaded eFa 3.0.2.5 Hyper-V image and updated immediately)
Server has 10GB of RAM available;

Code: Select all

               total         used          free             shared   buffers   cached
Mem:       9875412    2321608    7553804       1588      25164     851700
-/+ buffers/cache:    1444744    8430668
Swap:      4194300          0    4194300
It had been running perfectly fine since deployment. Nothing was changed, this just started happening. I have cleared the queue and tested. I have bypassed the server, and clamd ran for more than a day okay, as no mail hit the queue. As soon as I sent email to it, clamd died again. Have rebooted multiple times. I have not been able to find anything that helps me resolve the issue.

ANY suggestions on what to check and where to look would be appreciated.

Thank you.

User avatar
shawniverson
Posts: 2803
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: clamd just keeps dying

Post by shawniverson » 05 Apr 2019 12:41

Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

Stuart
Posts: 7
Joined: 28 Apr 2016 00:56

Re: clamd just keeps dying

Post by Stuart » 08 Apr 2019 01:39

I disabled Yara as per the topic. Has been running for about half an hour okay.

Thank you!

Post Reply