my default gateway is causing a 4.7.1 rejection on all inbound

General eFa discussion
Post Reply
2Old4This
Posts: 6
Joined: 15 May 2015 21:11

my default gateway is causing a 4.7.1 rejection on all inbound

Post by 2Old4This » 13 Mar 2019 01:44

I'm trying to set up version 3.0.2.6, using my old system as a template (EFA, but years old and not updated).

I changed the NAT on my firewall to direct incoming mail to the new EFA device and I'm getting the following error on ALL incoming emails:

NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[10.5.4.244]: 450 4.7.1 Client host rejected: cannot find your reverse hostname, [10.5.4.244]; from=<return@spammer.com> to=<me@mydomain.com> proto=ESMTP helo=<spammer.com>

10.5.4.244 is my default gateway--the internal IP of my firewall.

I understand this is supposed to be a rDNS issue, but how could I be getting this with my firewall?

Thanks in advance

2Old4This
Posts: 6
Joined: 15 May 2015 21:11

Re: my default gateway is causing a 4.7.1 rejection on all inbound

Post by 2Old4This » 13 Mar 2019 02:21

Sorry I forgot to include the next lines of the log, which might be necessary:

RCPT from unknown[10.5.4.244]: 450 4.7.1 Client host rejected: cannot find your reverse hostname, [10.5.4.244]; from=<return@spammer.com> to=<me@mydomain.com> proto=ESMTP helo=<spammer.com>
disconnect from unknown[10.5.4.244] ehlo=2 starttls=1 mail=1 rcpt=0/1 quit=1 commands=5/6
postfix/smtpd[2792]: connect from unknown[10.5.4.244]
postfix/smtpd[2792]: warning: unknown[10.5.4.244]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure

henk
Posts: 335
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: my default gateway is causing a 4.7.1 rejection on all inbound

Post by henk » 13 Mar 2019 08:33

A search on google will show quite some topics on this issue

Code: Select all

site:forum.efa-project.org Client host rejected: cannot find your reverse hostname
just take a look at : viewtopic.php?t=3317

2Old4This
Posts: 6
Joined: 15 May 2015 21:11

Re: my default gateway is causing a 4.7.1 rejection on all inbound

Post by 2Old4This » 14 Mar 2019 23:32

henk wrote:
13 Mar 2019 08:33
A search on google will show quite some topics on this issue

Code: Select all

site:forum.efa-project.org Client host rejected: cannot find your reverse hostname
just take a look at : viewtopic.php?t=3317
Sorry... I googled and even saw the thread you cite, but for some reason concluded it wasn't the fix. I looked at the files again and I had not made the changes. When I did, that fixed the problem. Thanks for your help.

Post Reply