rc3 still untestable

Testing of eFa 4
Post Reply
bbrendon
Posts: 27
Joined: 10 Nov 2012 00:17

rc3 still untestable

Post by bbrendon » 06 Mar 2019 04:05

The setup gui still goes in a loop.

henk
Posts: 335
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: rc3 still untestable

Post by henk » 06 Mar 2019 20:01

You're a man of few words.

User avatar
shawniverson
Posts: 2754
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: rc3 still untestable

Post by shawniverson » 07 Mar 2019 11:55

bbrendon wrote:
06 Mar 2019 04:05
The setup gui still goes in a loop.
Yeah, need a more concrete explanation of the problem. :think:

The GUI is not looping in the test environment, so we need more information about your environment and exactly what you are observing to be able to address the issue, such as what options you are choosing and at what point the issue is occurring.
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

bbrendon
Posts: 27
Joined: 10 Nov 2012 00:17

Re: rc3 still untestable

Post by bbrendon » 08 Mar 2019 04:24

henk wrote:
06 Mar 2019 20:01
You're a man of few words.
You're not the first to say that.

1. install centos7
2. run your installer script (non KS).
3. fail.

Sorry. I wish I had a video of the whole thing. I saw there was a long discussion about it previously and figured it was common knowledge.

henk
Posts: 335
Joined: 14 Dec 2015 22:16
Location: Netherlands
Contact:

Re: rc3 still untestable

Post by henk » 08 Mar 2019 10:56

Hi bbrendon,

As I like people using few words, but sometimes, it wont harm to use some additional words to clear things up.
I just want to share something to make my point. It's a real story.

Tring, tring (phone ringing)

Henk : Hallo Henk speaking
Unknown caller: It's all black
---
Henk : Who is this?
Unknown caller: It doesn't work
---
Henk : Who are you?
Unknown caller: Jan. Just tell me what's wrong
---
Henk : Jan who?
Unknown caller: Jan X, living in the same street as you.
---
Henk : Ok, so what do you mean?
Jan : It's all black, It doesn't work
---
Henk : What doesn't work.
Jan : My pc got a black screen. Can't be a big thing, yesterday it worked fine.
--
Henk : Jan, your pc or screen is broken, go to the store a buy a new one.
Jan : I've already been there and they told me the same.
---
Henk : I cann't help you, have a nice day.

User avatar
shawniverson
Posts: 2754
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: rc3 still untestable

Post by shawniverson » 09 Mar 2019 15:23

bbrendon wrote:
08 Mar 2019 04:24
1. install centos7
2. run your installer script (non KS).
3. fail.
Okay, if I take this as the literal steps you took, and assuming that you are referring to this method and not the development build method...

Code: Select all

wget https://dl.efa-project.org/build/4/build.bash
chmod +x build.bash
mkdir -p /var/log/eFa
sudo logsave /var/log/eFa/build.log ./build.bash testing
I can conclude these three possibilities...

1) You did not reboot
2) The build failed, but you haven't taken the time to share with us the build.log so that we can diagnose the issue
3) You are still not providing sufficient level of detail to each step you took, from "install centos7" to running the "installer script" to "fail."

Let me give you a theoretical example/template of a good failure post...

1) I downloaded the official latest CentOS 7 ISO on <date|version> from centos.org and <checked|did not check> its integrity
2) I created a virtual machine on <hypervisor here|bare metal> with <# of CPUS>, <amount of RAM>, <nic driver>, <storage driver>
3) I installed CentOS 7 with the <insert steps here>, <partitioned this way>
4) I <have|do not have> DHCP available on my VM's network and the VM <can|cannot> reach the Internet, and the VM <can|cannot> resolve DNS properly
5) I followed the instructions at https://github.com/E-F-A/v4/blob/master/BUILDING and followed the section <"Building on a vps, LXC container, or other existing CentOS instance"|"Building using github clone for development">
6) The build had <errors|no errors> and here is the <build.log|relevant output>
7) I <rebooted|did not reboot> before proceeding
8) I am using <browser> on <operating system>, and here is a <screenshot|description>, of what is happening when I <access the IP|get to step X> using the <GUI|Console>

Bottom line, we can't help you if you don't help us help you.
Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

User avatar
shawniverson
Posts: 2754
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: rc3 still untestable

Post by shawniverson » 09 Mar 2019 15:36

Version eFa 4.0.0 RC3 now available in testing repo. Come join us in advancing eFa!

Post Reply