Mailgraph inconsistencies.

Questions and answers about how to do stuff
Post Reply
rdns
Posts: 10
Joined: 20 Oct 2014 17:17

Mailgraph inconsistencies.

Post by rdns » 27 Oct 2014 11:56

I have a fresh install of EFA. Now I have some mail data collected. I noticed "last week" has the highest numbers instead of "last year". Is this a bug or just a wrong configuration on my part? Any input will be highly appreciated. Thanks.

User avatar
shawniverson
Posts: 3087
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Indianapolis, Indiana USA
Contact:

Re: Mailgraph inconsistencies.

Post by shawniverson » 27 Oct 2014 23:46

Any chance the time/date changed on your system near the beginning?
Version eFa 4.0.2 now available!

rdns
Posts: 10
Joined: 20 Oct 2014 17:17

Re: Mailgraph inconsistencies.

Post by rdns » 28 Oct 2014 15:58

System date/time was never changed. Only modification was in /var/www/html/mailscanner/conf.php

Code: Select all

define('DATE_FORMAT', '%d/%m/%y');
to
define('DATE_FORMAT', '%m/%d/%y');
I reverted my settings back to original. But Rejected total for Last Month value is greater than Last Year.

thermionic
Posts: 7
Joined: 22 Oct 2014 13:46

Re: Mailgraph inconsistencies.

Post by thermionic » 31 Oct 2014 16:14

I have an EFA install that has been running for three weeks, and the stats also don't add up
incorrect stats
incorrect stats
efa stats.png (38.37 KiB) Viewed 3262 times

User avatar
shawniverson
Posts: 3087
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Indianapolis, Indiana USA
Contact:

Re: Mailgraph inconsistencies.

Post by shawniverson » 01 Nov 2014 18:12

Those graphs are correct.

Reason:

messages/min is averaged for each value along the graph.

The first graph shows greater detail than the past year graphs. This is because the each value plotted represents a greater unit of time (such as an entire week instead of an individual day)
Version eFa 4.0.2 now available!

rdns
Posts: 10
Joined: 20 Oct 2014 17:17

Re: Mailgraph inconsistencies.

Post by rdns » 05 Nov 2014 19:24

Thanks shawniverson. Please move this post to how to section. It will benefits others. Looks like its by design rather than bug report.

Post Reply