MailWatch AD integration not working

Questions and answers about how to do stuff
Post Reply
andreshko.georgiev
Posts: 11
Joined: 26 Dec 2016 22:47

MailWatch AD integration not working

Post by andreshko.georgiev » 09 Nov 2017 14:54

Hello guys,

I have a pretty big problem. After upgrading to 3.0.2.5 3 or 4 weeks ago, I just noticed that I cannot log on to MailWatch with AD accounts. It just says "Bad Username or Password". Could you please give me some idea how can I test the link between the MailWatch and the AD? Any clue will be very helpful because right now I am in the middle of nowhere and do not know where or want to check.

Zwabber
Posts: 60
Joined: 14 Feb 2016 21:26

Re: MailWatch AD integration not working

Post by Zwabber » 11 Nov 2017 09:33

Try to login with "user@yourdomain.name"

User avatar
shawniverson
Posts: 2990
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Indianapolis, Indiana USA
Contact:

Re: MailWatch AD integration not working

Post by shawniverson » 12 Nov 2017 10:42

Still having issues or need some help still?
Version eFa 4.0.2 now available!

andreshko.georgiev
Posts: 11
Joined: 26 Dec 2016 22:47

Re: MailWatch AD integration not working

Post by andreshko.georgiev » 15 Nov 2017 15:46

Hi,

After some research I figured out how to fix the problem. I changed the following lines in /var/www/html/mailscanner/conf.php

from
define('LDAP_USER', 'domain\username');
to
define('LDAP_USER', 'username@domain');

and

this to define('LDAP_USERNAME_FIELD', 'userprincipalname');

and it started to work again. The strangest thing is that is stopped working after the update to 3.0.2.5. Before that it worked fine.

User avatar
shawniverson
Posts: 2990
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Indianapolis, Indiana USA
Contact:

Re: MailWatch AD integration not working

Post by shawniverson » 15 Nov 2017 23:36

There was some changes made around LDAP in MailWatch. Hopefully they have the issues resolved in the latest builds.
Version eFa 4.0.2 now available!

Post Reply