MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0

Report bugs and workarounds
Post Reply
fastclockjm
Posts: 2
Joined: 09 Oct 2019 21:32

MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0

Post by fastclockjm » 09 Oct 2019 21:37

Good afternoon.

After a series of upgrades, our EFA install is not passing messages out of the incoming queue. in the /var/log/messages file, I have a repeating series of errors:

Oct 9 22:29:22 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:24 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:26 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:28 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:31 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:33 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:36 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:38 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0
Oct 9 22:29:40 gateway MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0

Etc etc...

When I run the MailScanner Lint I see an error that I believe is related:

Connected to Processing Attempts Database 0.00081
Created Processing Attempts Database successfully 0.00042
There are messages in the Processing Attempts Database 0.00014
Preparing SQL statements for processing-messages database failed! at /usr/sbin/MailScanner line 1797

I have run the MariaDB Recovery and that has not resolved the error.

Any ideas?

fastclockjm
Posts: 2
Joined: 09 Oct 2019 21:32

Re: MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0

Post by fastclockjm » 09 Oct 2019 21:40

Should have mentioned, I am currently running 3.0.2.6.

Thanks.

User avatar
shawniverson
Posts: 2897
Joined: 13 Jan 2014 23:30
Location: Rushville, Indiana, USA
Contact:

Re: MailScanner: Process did not exit cleanly, returned 25 with signal 0

Post by shawniverson » 13 Oct 2019 17:33

Your processing attempts database is probably corrupt.

Delete it and restart MailScanner.

You can find here:

/var/spool/MailScanner/incoming/Processing.db
Version eFa 4.0.0 now available!

Post Reply