Page 1 of 1

3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 11:09
by massimo.ferracini
Hi,

i still see this bug in the latest version 3.0.2.6: if a mail is sent to multiple recipients of the same domain only one user (one of the recipients) can see the email in the web interface. For the other users that emai is not shown

No users can see that message into the quarantine report if it is quarantined.

Is there a way to fix this?

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 12:25
by henk
About the multiple recipients of the same domain, as a cc, or as multiple recipients in the to?

I just did tested recipients in the to and they show up in the recent messages a 2 separate mail entries.

I login with a admin user, so I can see all the mail for all the domain users, as the Quarantine Report also reports all the mail, for every user.
2019-02-06  Recent Messages.png
2019-02-06 Recent Messages.png (5.19 KiB) Viewed 944 times
Can you show the message detail?

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 13:39
by massimo.ferracini
Our sistem is an update from an older version.

I'm testing it via telnet commands with multiple "RCPT TO" commands, but using an online tool is the same (multiple to addresses)
Attaching here an exaple. The sistem does not split it into 2 rows

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 15:24
by henk
I'm also -still- using 3.0.2.6, also an update from an older version. ( 3.0.2.5. long time ago)
You do login with the admin user? ( userType administrator)

Can you show the message detail? (and hide the personal stuff)

Also check the /var/log/maillog as I have no idea why there is only 1 message.

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 15:46
by massimo.ferracini
Thanks for your reply.
yes, I'm logged is as administrator,
attaching message details.
here maillog of the message sent throug an online tool. I see only rcpt=2 but nothing more.


Feb 6 14:27:24 smtp11 postfix/smtpd[29149]: connect from ns513574.ip-192-99-9.net[192.99.9.142]
Feb 6 14:27:25 smtp11 postfix/smtpd[29149]: 46766100083: client=ns513574.ip-192-99-9.net[192.99.9.142]
Feb 6 14:27:25 smtp11 postfix/cleanup[30181]: 46766100083: hold: header Received: from SkyWeb (ns513574.ip-192-99-9.net [192.99.9.142])??by smtp11.XXXXX (Postfix) with ESMTP id 46766100083;??Wed, 6 Feb 2019 14:27:25 +0100 (CET) from ns513574.ip-192-99-9.net[192.99.9.142]; from=<mferracini@XXXXX> to=<support@XXXXX> proto=ESMTP helo=<SkyWeb>
Feb 6 14:27:25 smtp11 postfix/cleanup[30181]: 46766100083: message-id=<>
Feb 6 14:27:25 smtp11 postfix/smtpd[29149]: disconnect from ns513574.ip-192-99-9.net[192.99.9.142] ehlo=1 mail=1 rcpt=2 data=1 quit=1 commands=6
Feb 6 14:27:32 smtp11 MailScanner[3163]: Requeue: 46766100083.AAA94 to 902A5100098
Feb 6 14:27:37 smtp11 MailScanner[3163]: MailWatch: Logging message 46766100083.AAA94 to SQL
Feb 6 14:27:37 smtp11 MailScanner[30206]: MailWatch: 46766100083.AAA94: Logged to MailWatch SQL

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 06 Feb 2019 16:56
by henk
My To: header shows correct info with both receip users, as does your header.

In your TO: (A:) there a 2 lines:
support@xxx
massimo.ferracini@xxxxx

In my TO: line there is only 1 email adres.

I have no clou why this happens. Maybe someone can step in?

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 07 Feb 2019 15:36
by massimo.ferracini
Can it be a postfix configuration issue?

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 16 Mar 2019 16:11
by cdburgess75
I have noticed that the user who can see the messages in "recent messages folder" is chosen by alphabetical order.

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 17 Mar 2019 11:48
by shawniverson
This is a MailWatch bug I believe that was fixed after 3.0.2.6. Time to get v4 out the door ;)

Re: 3.0.2.6 problems with multiple recipients

Posted: 08 May 2019 23:14
by zthephoenixz
This wasn't fixed with 3.0.2.6, I get the exact same issue.

Email comes in with 2 recipients in the To: field in my domain.
TO: user1@mydomain.com; user2@mydomain.com

But if the email is caught in the spam filter, neither user1 or user2 can see the email in the web interface OR the daily spam report, it shows up in recent messages, if you catch it or know where to look in the history.

If you do a "Search and Report" for either user1 or user 2, the email in question does NOT appear, but if you search on the sender or any other aspect of the email it shows.

What it looks like is the web interface and daily spam report checks for "If TO equals" instead of "If TO contains" so it is not picking up multiple address in the TO field.

It is a MailWatch bug in the spam report, the web interface for users that are logged in and the "Search and Reports" filter (atleast, possible more). For us we just caught with some legal documents from an arbitration that were marked as spam and send TO: multiple people in our domain and it didn't showed up in anyones filter report or web interface.

Anyone know enough about MailWatch to be able to know where to fix the filter options from equals to contains?