Lost connections - EFA stop working

Report bugs and workarounds
Post Reply
Gate Array
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2017 09:36

Lost connections - EFA stop working

Post by Gate Array » 03 Oct 2017 09:46

Hi,

I have a big problem...

after a period (1 hour, or several hours) the EFA stop receving e-mail:

EFA receive the connection but dont answer back

Oct 3 11:29:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd14161.aruba.it[62.149.156.161] commands=0/0
Oct 3 11:29:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd11116.aruba.it[62.149.156.116]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: timeout after CONNECT from smtpcmd11116.aruba.it[62.149.156.116]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd11116.aruba.it[62.149.156.116] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtp-31.italiaonline.it[213.209.10.31]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtp-31.italiaonline.it[213.209.10.31]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtp-31.italiaonline.it[213.209.10.31] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtplqs-out41.aruba.it[62.149.158.81] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtplqs-out39.aruba.it[62.149.158.79] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from unknown[unknown]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from unknown[unknown]
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from unknown[unknown] commands=0/0
Oct 3 11:34:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from mail.mangiavacchipedercini.it[212.45.140.187]
Oct 3 11:37:59 mailmta postfix/anvil[2839]: statistics: max connection rate 3/60s for (smtp:62.149.158.81) at Oct 3 11:34:25
Oct 3 11:37:59 mailmta postfix/anvil[2839]: statistics: max connection count 1 for (smtp:62.149.156.116) at Oct 3 11:29:25
Oct 3 11:37:59 mailmta postfix/anvil[2839]: statistics: max cache size 6 at Oct 3 11:34:25
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: timeout after CONNECT from mail.mangiavacchipedercini.it[212.45.140.187]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from mail.mangiavacchipedercini.it[212.45.140.187] commands=0/0
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101] commands=0/0
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101] commands=0/0
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101]
Oct 3 11:39:25 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd10101.aruba.it[62.149.156.101] commands=0/0
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from o15.sg.booking.com[167.89.15.148]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from o15.sg.booking.com[167.89.15.148]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from o15.sg.booking.com[167.89.15.148] commands=0/0
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from 93-63-56-9.ip26.fastwebnet.it[93.63.56.9]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from 93-63-56-9.ip26.fastwebnet.it[93.63.56.9] quit=1 commands=1
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from mailc-dd.linkedin.com[108.174.6.172]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from mailc-dd.linkedin.com[108.174.6.172] quit=1 commands=1
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd15176.aruba.it[62.149.156.176]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtpcmd15176.aruba.it[62.149.156.176]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtpcmd15176.aruba.it[62.149.156.176] commands=0/0
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtp202-pc.aruba.it[62.149.157.202]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: lost connection after CONNECT from smtp202-pc.aruba.it[62.149.157.202]
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: disconnect from smtp202-pc.aruba.it[62.149.157.202] commands=0/0
Oct 3 11:39:26 mailmta postfix/smtpd[2837]: connect from smtpcmd14161.aruba.it[62.149.156.161]


Any idea?

Gate Array
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2017 09:36

Re: Lost connections - EFA stop working

Post by Gate Array » 03 Oct 2017 10:48

Update


The SMTP connections are not showed in /var/log/maillog

All my test from internet to EFA don't appear in the list.

I got also problems with interface.

I use 2 virtual interface so that I can route 2 wan with public IP to the 2 internal interface.

My configuration is

WAN1 NAT to internal interface 1 10.10.10.16
WAN2 NAT to internal interface 2 10.10.10.18


the strange things is that sometimes the interface 2 doesn't answer to the PING... but "sometimes" .... that's the strange things

I have also tried to move configuration over different virtual interface, but with no result.

It seems there is something strange related to network connection.

Gate Array
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2017 09:36

Re: Lost connections - EFA stop working

Post by Gate Array » 03 Oct 2017 12:00

The "fast" workaround it has been to install a RAW new 3.0.2.5 version and configure it again...

With the new installation it is working.... but I will monitoring until tonight.

Post Reply