Search found 31 matches

by zane93
17 Apr 2019 13:56
Forum: 4.x Testing
Topic: EFA4 DNS config problem
Replies: 11
Views: 484

Re: EFA4 DNS config problem

I can confirm I'm having the same issue as @toddh on a new EFA3 install.
by zane93
14 Feb 2019 18:40
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

Im a new to kickstart how did you did this? Every thing I find is confusing me.
by zane93
11 Feb 2019 14:05
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

I just installed using the eFa v4 Release Candidate 2 build instructions. I couldn't get logged in. It went into a loop while asking me for the "Web Admin Username" and Password. Over and over and over. I had this issues too. I used "eFa-Configure" from command line notes above on .bashrc for the a...
by zane93
10 Feb 2019 22:39
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

I added the additional public ip subnet that I want efa to receive mail from and Im getting back: Client side The mail could not be sent to the recipients because of the mail server failure. (Sending Mail using Account 1 (2019-02-11T05:31:16). Exception Message: Cannot send mails to mail server. (Er...
by zane93
10 Feb 2019 22:03
Forum: 4.x Testing
Topic: Permission related issues
Replies: 4
Views: 151

Re: Permission related issues

Change the ownership to php-fpm on the temp folder and contents. sudo chown root:php-fpm /var/www/html/mailscanner/temp sudo chown php-fpm:php-fpm /var/www/html/mailscanner/temp/GeoLite2-Country.mmdb Yes thats the good stuff! Downloading file, please wait... GeoIP data file successfully downloaded ...
by zane93
10 Feb 2019 21:06
Forum: 4.x Testing
Topic: Permission related issues
Replies: 4
Views: 151

Re: Permission related issues

No go, same error. ls -la /var/www/html/mailscanner/temp/ total 3584 drwxrwxr-x. 2 root apache 53 Feb 10 13:54 . drwxr-xr-x. 7 root root 8192 Feb 10 10:32 .. -rwxrwxr-x. 1 apache apache 3656998 Feb 9 21:52 GeoLite2-Country.mmdb -rwxrwxr-x. 1 root root 0 Dec 30 16:38 index.html
by zane93
10 Feb 2019 20:07
Forum: 4.x Testing
Topic: Permission related issues
Replies: 4
Views: 151

Permission related issues

What are the proper permissions for the below. Getting this when running Update GeoIP Database. I have the owner as php-fpm and rw-r--r-x/0645 on "GeoLite2-Country.mmdb". The temp folder is root 0775. Downloading file, please wait... Unable to read or write to the /var/www/html/mailscanner/temp/ dir...
by zane93
10 Feb 2019 17:09
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

The addition in .bashrc worked and eFa-Configure now launches at login! The trusted networks option was part of the signature line links logic which have been removed in v4 and superseded with the use of MailWatch, such as the quarantine report auto release function. You happen to have a link that p...
by zane93
10 Feb 2019 16:04
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

Sorry, I think I hijacked this thread I though it was a pinned subject. :naughty: I was under the impression that you never even made it that far. :D You may have mistaken me for @toddh. So I have not had any issues with Hypver-V 2016 and EFA v4 with the latest git pull. Again, you should be logging...
by zane93
10 Feb 2019 14:40
Forum: 4.x Testing
Topic: Virus settings - Cleaned Message Delivery
Replies: 1
Views: 97

Virus settings - Cleaned Message Delivery

After selecting "N" i get the following:


Virus settings

1) Cleaned Message Delivery

e) Return to main menu

[eFa] : Error "" is not an option...
Press [Enter] key to continue...
by zane93
10 Feb 2019 04:53
Forum: 4.x Testing
Topic: v4 Beta Login & User problems
Replies: 23
Views: 1040

Re: v4 Beta Login & User problems

Ive tried two installs on Hyper-V 2016. Install one was the "Building using github clone for development" script and the other was the "existing CentOS instance" script. The installs both seemed go just fine and I went through the CLI setup ok. After install I rebooted but the root password did not ...
by zane93
15 May 2018 01:24
Forum: 3.x Bugs
Topic: EFA Signature
Replies: 8
Views: 1602

Re: EFA Signature

It seems like fixing my DNS had fixed the issue so far. I'm not sure how DNS issues can cause the EFA signature not to be written to some message yet either. I will continue to investigate and report back if I come across anything.
by zane93
10 May 2018 23:52
Forum: 3.x Bugs
Topic: EFA Signature
Replies: 8
Views: 1602

Re: EFA Signature

I have enabled "dns recursion" on efa and I have removed google dns servers from my dns servers will that help resolve my dns issues? I subscribe to MalwarePatrol could that be causing an issue here with the custom script because I've never modified this file CustomAction.pm that I know of? # Custom...
by zane93
09 May 2018 22:44
Forum: 3.x Bugs
Topic: EFA Signature
Replies: 8
Views: 1602

Re: EFA Signature

I dont know of a way to look at the message in Exchange 2016 if its not in the queue but Im sure there is a way Ill look into it but it does not seem like its being augmented their. Something Ive noticed is the all spam that get through comes in pairs usually 4 to 8 at a time. The ones that do not h...
by zane93
09 May 2018 17:41
Forum: 3.x Bugs
Topic: EFA Signature
Replies: 8
Views: 1602

Re: EFA Signature

Not sure if you need more from the mail log? 9 09:19:52 exchedge MailScanner[23678]: New Batch: Scanning 1 messages, 17197 bytes May 9 09:19:52 exchedge MailScanner[23678]: Virus and Content Scanning: Starting May 9 09:19:52 exchedge MailScanner[23678]: <A> tag found in message 7DC151056FB.A67B0 fro...
by zane93
07 May 2018 16:18
Forum: 3.x Bugs
Topic: EFA Signature
Replies: 8
Views: 1602

EFA Signature

I'm trying to figure out how some (10%) spam emails delivered to me are getting around not having the EFA Signature attached to them. Im not sure where to start trouble shooting on this one. Due to the volume of spam that I've been getting it seems like I have a gaping hole some where. exch.ZZZZ.com...
by zane93
28 Apr 2018 16:27
Forum: 3.x Bugs
Topic: Syntax errors
Replies: 3
Views: 909

Re: Syntax errors

Thanks for the VI tip but still having an issue with EDIT : I think I was reading this setting incorrectly and 'Maximum Message Size = 0' does not belong in this file. Is it simply refering to the "0" as unlimited at the end of the rule "FromOrTo: default 0" correct? max.message.size.rules Maximum M...
by zane93
26 Apr 2018 15:52
Forum: 3.x Bugs
Topic: Syntax errors
Replies: 3
Views: 909

Syntax errors

Running 3.0.2.6 I've been getting absolutely murdered with spam lately so I started looking through config setting in efa and noticed the following errors when mailscanner was restarted but I do not see any syntax errors so a second set of eyes would be helpful. Restarting MailScanner ... Syntax err...
by zane93
29 Aug 2017 15:00
Forum: 3.x Bugs
Topic: 3.0.1.9 permission issues
Replies: 35
Views: 7528

Re: 3.0.1.9 permission issues

shawniverson wrote:
29 Aug 2017 14:58
zane93,

Remove the first three "SecRuleRemoveById" in modsecurity.conf in the first if block.

SecRuleRemoveById 960017
SecRuleRemoveById 950908
SecRuleRemoveById 950109
Works like a charm now thanks!
by zane93
29 Aug 2017 14:53
Forum: 3.x Bugs
Topic: 3.0.1.9 permission issues
Replies: 35
Views: 7528

Re: 3.0.1.9 permission issues

modsecurity will be disabled by default new builds for the next update. Existing users are encouraged to turn it off using EFA-Configure, as it is no longer necessary to protect MailWatch. Running 3.0.2.3 The option to disable modsecurity breaks the web gui all together. Re-enabling it fixes the gu...
by zane93
21 Jun 2017 16:12
Forum: 3.x How-to
Topic: How I did setup let's encrypt on my EFA
Replies: 15
Views: 9408

Re: How I did setup let's encrypt on my EFA

Works like a charm thanks!
by zane93
21 Jun 2017 15:55
Forum: 3.x How-to
Topic: Allowing compressed/archive attachments
Replies: 3
Views: 1410

Re: Allowing compressed/archive attachments

Is this still valid with the current release?
by zane93
29 Mar 2017 23:54
Forum: 3.x Bugs
Topic: 3.0.1.9 permission issues
Replies: 35
Views: 7528

Re: 3.0.1.9 permission issues

Just curious do you have a very secure complex password? The fist fix did not work for me either I think is it related to how complex the pw is but I maybe wrong...
by zane93
29 Mar 2017 22:46
Forum: 3.x Bugs
Topic: 3.0.1.9 permission issues
Replies: 35
Views: 7528

Re: 3.0.1.9 permission issues

To me it looks to be the same issue. It should not hurt anything to apply this fix and if it does not work then simple remove the added lines.
by zane93
27 Mar 2017 14:10
Forum: 3.x Bugs
Topic: 3.0.1.9 permission issues
Replies: 35
Views: 7528

Re: 3.0.1.9 permission issues

Working good now thanks! So here is what I have for the record. LoadModule security2_module modules/mod_security2.so <IfModule !mod_unique_id.c> LoadModule unique_id_module modules/mod_unique_id.so SecRuleRemoveById 960017 SecRuleRemoveById 950908 SecRuleRemoveById 950109 SecRuleRemoveByID 981173 Se...