Search found 59 matches

by Woger
10 Feb 2019 20:27
Forum: 4.x Testing
Topic: Permission related issues
Replies: 4
Views: 111

Re: Permission related issues

This is from EFA 3 $ ls -la /var/www/html/mailscanner/temp/ total 3268 drwxrwxr-x 2 root apache 4096 Nov 22 2017 . drwxr-xr-x 6 root root 4096 Feb 1 2018 .. -rw-r--r-- 1 apache apache 1176796 Nov 22 2017 GeoIP.dat -rw-r--r-- 1 apache apache 2151677 Nov 22 2017 GeoIPv6.dat -rw-r--r-- 1 root root 84 S...
by Woger
08 Feb 2019 11:46
Forum: 3.x How-to
Topic: EFA 3.0.2.6 DKIM fail
Replies: 3
Views: 523

Re: EFA 3.0.2.6 DKIM fail

How do you remove all footers in EFA? I have set signing non-spam to disabled and removed manually the webbug from MailScanner.conf, but the messages are still bouncing on DKIM.
by Woger
03 Feb 2019 10:41
Forum: 3.x How-to
Topic: Sender Rewriting Scheme (SRS)
Replies: 0
Views: 95

Sender Rewriting Scheme (SRS)

Hi, I've been struggling for some time to find out why my mail is blocked by Gmail, Hotmail etc. I now installed SRS on the server and it seems it solved my problems. As I didn't find any info about installing SRS (postsrsd) on the EFA server I'll tell what I did to make it work. First: SRS is made ...
by Woger
08 Jan 2019 08:11
Forum: 4.x Testing
Topic: Missing parts
Replies: 5
Views: 370

Re: Missing parts

Ok great, So the possibility to disable grey listing is added allready? Also, I had some problems while installing. I addressed it in an other post. Not sure if it is important, but the solution was adding the installation of php70u-cli to the install script. Concerning DMARC and Letsencrypt, testin...
by Woger
07 Jan 2019 14:09
Forum: 4.x Testing
Topic: Missing parts
Replies: 5
Views: 370

Missing parts

I am missing DMARC and letsencrypt, Also the possibility to turn off grey listing. Is that still coming?

Greetings,
Roger
by Woger
03 Jan 2019 12:32
Forum: 4.x Testing
Topic: EFA 4 beta
Replies: 79
Views: 2469

Re: EFA 4 beta

I set up a vps with CentOS7 and tried to install from github. But after a while I get this error: -------------------------------------------------------------------- ++ wget -q -O - https://composer.github.io/installer.sig + EXPECTED_SIGNATURE=93b54496392c062774670ac18b134c3b3a95e5a5e5c8f1a9f115f20...
by Woger
03 Jan 2019 10:08
Forum: 4.x Testing
Topic: EFA 4 beta
Replies: 79
Views: 2469

EFA 4 beta

I saw a beta version of EFA 4 for download on github :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: I would like to test an installation but how stable is it? I can only test if mails are going through the system. I am running 2 instances at the moment. The primary gets 98% of all the mail en the secondary...
by Woger
03 Dec 2018 10:20
Forum: 3.x How-to
Topic: Spamassassin - some rules not working
Replies: 1
Views: 166

Re: Spamassassin - some rules not working

Try running "spamassassin -D --lint". If it gives errors in the end, you can scroll back to see where they are. Most of the time it's a space instead of a tab (in my case ;) ).
by Woger
15 Feb 2018 13:52
Forum: Discussion
Topic: letsencrypt problem
Replies: 17
Views: 3121

Re: letsencrypt problem

OK,
I copied over a ssl.conf from another EFA server and now https is working again. However, I had to install the certs manually.
Is it a bug? I have a standard version of EFA.

Roger
by Woger
15 Feb 2018 12:54
Forum: Discussion
Topic: letsencrypt problem
Replies: 17
Views: 3121

letsencrypt problem

Hi there, I am running latest version of EFA and was seeing these errors when connecting from external server: SSL verify error: depth=0 error=unable to get local issuer certificate cert=/CN=<Domain> So I thought maybe the letsencrypt certificate expired. In the EFA menu I clicked on Letsencrypt and...
by Woger
06 Nov 2017 17:19
Forum: Discussion
Topic: SPF not working
Replies: 12
Views: 3883

Re: SPF not working

Ok, after changing my primary nameserver on the EFA server to another nameserver it started working again: spamassassin -D < /var/spool/MailScanner/quarantine/20171106/nonspam/527E9C00CF.AE751 2>&1 | grep -i spf Nov 6 18:18:37.451 [17813] dbg: spf: checking to see if the message has a Received-SPF h...
by Woger
06 Nov 2017 17:11
Forum: Discussion
Topic: SPF not working
Replies: 12
Views: 3883

Re: SPF not working

Ok, I tried it on a existing nonspam email: spamassassin -D < /var/spool/MailScanner/quarantine/20171106/nonspam/527E9C00CF.AE751 2>&1 | grep -i spf and got this: Nov 6 18:06:40.550 [14269] dbg: spf: checking to see if the message has a Received-SPF header that we can use Nov 6 18:06:40.574 [14269] ...
by Woger
06 Nov 2017 16:49
Forum: Discussion
Topic: SPF not working
Replies: 12
Views: 3883

Re: SPF not working

I tried adding the above settings to local.cf but when I receive an email from gmail I got this info: 0.01 T_SPF_HELO_TEMPERROR SPF: test of HELO record failed (temperror) 0.01 T_SPF_TEMPERROR SPF: test of record failed (temperror) I get this info on every email I receive. Seems SPF is not working f...
by Woger
01 Nov 2017 08:31
Forum: 3.x Feature Requests
Topic: Make whitelist/blacklist active immediately
Replies: 2
Views: 763

Make whitelist/blacklist active immediately

I have sometimes spam boms coming from just one emailaddress. I block these by just adding the emailaddress to the blacklist. However, the blacklist only refreshes with every auto reload of mailscanner which is (I think) 10 to 20 minutes or so. What happens is that I add an emailaddress to the black...
by Woger
01 Nov 2017 08:22
Forum: 3.x Feature Requests
Topic: A fallback mailserver image
Replies: 9
Views: 1874

Re: A fallback mailserver image

Gr8wonder,
Sounds doable. My second server will be on another network. But you say, this is covered by EFA4? As you can see by my slow responses, I don't have much time at the moment, so just wait for EFA4 is the best solution now. Great work (again) by the developers :clap:
by Woger
09 Oct 2017 15:11
Forum: 3.x Feature Requests
Topic: A fallback mailserver image
Replies: 9
Views: 1874

Re: A fallback mailserver image

I have a dedicated mail server behind the 2 mailgateways and in front of the 2 mailgateways there is another mailserver in another continent which just forwards mail to the 2 mailgateways. However, I probably have to wait for EFA4 then. In the meantime I will try to replace the secondary by a EFA se...
by Woger
09 Oct 2017 08:55
Forum: 3.x How-to
Topic: Using EFA as MX1 and MX2
Replies: 16
Views: 2028

Re: Using EFA as MX1 and MX2

disciple wrote:
04 Oct 2017 10:44
Hi Woger, how would you configure that? Round robin and one MX record?
Something like this:

mailserver.domain.com. A IN 1.2.3.4
mailserver.domain.com. A IN 1.2.3.5

domain.com. 10 MX mailserver.domain.com.

I think that should work, but haven't tried it ;)
by Woger
09 Oct 2017 08:49
Forum: 3.x Feature Requests
Topic: A fallback mailserver image
Replies: 9
Views: 1874

Re: A fallback mailserver image

Sorry pdwalker, I was a bit busy last week. Yes, I use the secondary server as a backup server for the first one. The first one has a MX record with 10 and the second with 100 so the first one should handle (almost) all mail. The second one is mostly as a backup when the first goes down to keep the ...
by Woger
29 Sep 2017 11:37
Forum: 3.x How-to
Topic: Using EFA as MX1 and MX2
Replies: 16
Views: 2028

Re: Using EFA as MX1 and MX2

For load balancing I would use round-robin and just one mx record.
But I use also a primary and a secondary mailserver. The adds an extra point to the spamassassin score just because it's the secondary and mostly used by spammers.
by Woger
29 Sep 2017 10:27
Forum: 3.x Feature Requests
Topic: A fallback mailserver image
Replies: 9
Views: 1874

A fallback mailserver image

Hi, I am using an EFA server for checking mail for a few hundred domains. It works great and I am very happy with it. I use an older server as fallback server. I want to replace the old server with also an EFA server but the system requirements for EFA force me to get a server which is way too heavy...
by Woger
29 Aug 2017 20:58
Forum: Discussion
Topic: spamassassin autolearn always no
Replies: 10
Views: 2588

Re: spamassassin autolearn always no

I have that too, and I just saw an autlearn yes (no spam) , so it seems to be working. But I can't find a single spam message where the autolearn also said yes :(
by Woger
29 Aug 2017 13:53
Forum: Discussion
Topic: spamassassin autolearn always no
Replies: 10
Views: 2588

spamassassin autolearn always no

My bayes database is scoring but every spam email I receive has got "spamassassin autolearn: no". I do quite some manual learning but it seems that autolearn is not working. I have add bayes_auto_learn_threshold_spam 9.0 to /etc/MailScanner/spamassassin.conf and restarted mailscanner, but still no a...
by Woger
24 Aug 2017 17:22
Forum: Discussion
Topic: Different SPF score for one domain only
Replies: 0
Views: 473

Different SPF score for one domain only

Hi, I have a lot of domains on the EFA server. One of the domain owners want their SPF fail to really be blocked. I tried writing a rule where the domainname is taken from the header together with SPF_FAIL: header __DOMAIN1 From =~ /domain\.com/ meta DOMAINSPF (__DOMAIN1 && SPF_FAIL) describe DOMAIN...
by Woger
24 Aug 2017 16:56
Forum: Discussion
Topic: SPF not working
Replies: 12
Views: 3883

Re: SPF not working

To answer my own question. Yes it does :)

Thanks Thewomble